IMERIKA VIDEOS

IMERIKA PLAYLIST

ERIKA "IMERIKA"

Erika Dahlen liker å utfolde seg i alle sjangre og stiler, både som låtskriver og som artisten IMERIKA. Riktig hvor musikkinteressen kom fra, aner hun ikke. Familien har ikke vært noe særlig begeistra for musikk - og det var heller ikke særlig populært å drive med musikk på hjemstedet Orkdal der hun vokste opp. Da hun begynte å synge i kirkekor i 7.klasse holdt hun det derfor litt for seg selv. Oppveksten skulle heller ikke bli lett: Etter å ha blitt utsatt for mobbing over lengre tid, møtte hun veggen i ung alder mens hun gikk på ungdomsskolen. Og det å skulle søke hjelp hos psykolog er ikke alltid lett på et lite sted. 

 

Til tross for at hun ikke hadde studiekompetanse eller fullført videregående, kom Erika likevel inn da hun søkte seg inn på den prestisjetunge musikkskolen LIPA i Liverpool. Herfra har ruta vært et lite eventyr, og Erika har vokst stort som artist og låtskriver. Musikken har hatt en essensiell plass hos Erika. Og estetikken i sitt eget prosjekt, IMERIKA, henger følgelig sammen med Erikas historie og vei i livet: Som artist I eget prosjekt fokuserer IMERIKA på bearbeidelse av følelser som både er vonde og ikke. Det er viktig for henne å bryte tabuer: – Jeg synes det er viktig å fokusere på tekster der jeg-personen ikke alltid kommer jævlig godt ut av det. Jeg prøver å gjøre musikken min så rett frem som mulig. Det å snakke om de virkelig vanskelige tingene, i detalj, er viktig for prosjektet mitt. For jo mer jeg prater om det jeg kjenner på til folk, jo mer normal føler jeg meg, forteller hun.

 

Debutsingelen hennes «I Can't Escape» er en sang til alle som noen gang har mistet noen. IMERIKA fremførte sangen i Melodi Grand Prix 2021, og etterlot kritikere og seere forbløffet over hennes evne til å fortelle historier og for ikke å nevne, hennes unike vokal.

IMERIKA MUSIC

MANAGER

Eric Elvenes

General Manager

Contact Eric our general manager for booking or management related questions.